Zonnepanelen Middelstum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Middelstum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Met krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via zonnepanelenrevolutie.nl lees je toepasbare details aangaande zonnepanelen kopen in Middelstum!

zonnepanelen installateur 9991
 • Lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9991
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Middelstum mei 2023

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.loppersum.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Loppersum. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Loppersum kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Middelstum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Middelstum kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5725), dan loopt dit al op tot €1202,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 700.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Middelstum liggen tussen de €4000 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €681,75 (vergoeding mei 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Middelstum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117206€3550 – €4375€430
2296012€5300 – €5800€525
3337014€6000 – €6150€800
4398016€6400 – €6725€920
5432020€6900 – €7275€980
6494022€7525 – €8000€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Middelstum tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Middelstum bedraagt 2670 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder zijn er dunne-film panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Middelstum?

Voor de installatie van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-middelstum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Middelstum vergelijken? Via onze stappenplan zoek je vandaag nog een deskundige vakman in de regio. Diverse adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Middelstum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar bekijk ook certificering (bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Middelstum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? Dan kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 9990, 9991).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!