Zonnepanelen Zeerijp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Zeerijp? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Door het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Omwille van het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels onze website doorzoek je praktische details die helpen bij zonnepanelen kopen in Zeerijp!

zonnepanelen installateur 9914
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verantwoorde investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9914
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zeerijp augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.loppersum.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Loppersum. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Loppersum zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Zeerijp
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zeerijp bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,06 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 700.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Zeerijp zitten vaak tussen de €5400 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op plusminus 2930 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €659,25 (tarief augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Zeerijp bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3400 – €4275€390
2304012€5225 – €5675€675
3353014€5950 – €6050€800
4387017€6400 – €6800€910
5469020€6925 – €7200€1020
6500021€7425 – €7925€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Zeerijp check je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zeerijp is 2670 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De doorsnee bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Zeerijp?

Voor panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zeerijp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Zeerijp vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips zoek je in een zeer korte periode een deskundige leverancier in de buurt. Verscheidene bedrijven bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort woning. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zeerijp.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, tel. nr. en e-mailadres. Daardoor weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zeerijp op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9914).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!