Zonnepanelen Toornwerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Toornwerd? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze vergelijker check je waardevolle info over zonnepanelen kopen in Toornwerd!

zonnepanelen installateur 9994
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9994
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Toornwerd september 2023

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.loppersum.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Loppersum. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Loppersum zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Toornwerd
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Toornwerd zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5800), dan is het belastingvoordeel al €1218. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 750.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (september 2023) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Toornwerd komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in grofweg 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €688,5 (onkosten september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Toornwerd is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117208€3600 – €4500€410
2306013€5200 – €5725€625
3331016€5900 – €6025€825
4381018€6375 – €6650€950
5449020€7000 – €7225€1000
6503023€7400 – €8125€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Toornwerd bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Toornwerd bedraagt 2670 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Toornwerd?

Puur voor zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-toornwerd

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Toornwerd vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten tref jij binnen enkele minuten een betrouwbare vakman in de regio. Verscheidene installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Toornwerd.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Toornwerd op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9994).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!