Zonnepanelen Appingedam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Appingedam? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via de zonnepanelen-vergelijker lees jij waardevolle gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Appingedam!

zonnepanelen installateur 9901
 • Een lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteAppingedam
Postcode9901
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Appingedam juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.appingedam.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Appingedam. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er nog een prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Appingedam zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Appingedam
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Appingedam zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5575), dan bedraagt dit al €1170,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,055 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 700.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Appingedam schommelen tussen de €5400 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €630 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Appingedam is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120707€3475 – €4225€390
2308013€5000 – €5625€600
3348016€5950 – €6150€875
4385017€6375 – €6625€920
5434020€6925 – €7150€1000
6517023€7625 – €8175€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Appingedam bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Appingedam is 2460 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee investeerders installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Appingedam?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-appingedam

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Appingedam vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind je binnen enkele minuten een goede aanbieder in je woonplaats. Tal van specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type huis (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Appingedam.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Appingedam.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Appingedam op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Wijk 00)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9900, 9901, 9902, 9903).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!