Zonnepanelen Achtkarspelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Achtkarspelen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van deze pagina tref jij actuele toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Achtkarspelen!

zonnepanelen installateur 9873
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Achtkarspelen juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.grootegast.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Achtkarspelen. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Achtkarspelen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Achtkarspelen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Achtkarspelen kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan loopt dit al op tot €1071. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 500.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Achtkarspelen variëren tussen de €5400 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op zo’n 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €652,5 (prijs juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Achtkarspelen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117206€3625 – €4475€440
2301013€5075 – €5750€575
3350015€5925 – €6150€825
4395017€6300 – €6700€900
5442020€7100 – €7275€1030
6498022€7400 – €7925€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Achtkarspelen check je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Achtkarspelen is 2700 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Achtkarspelen?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-achtkarspelen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Achtkarspelen vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vergelijk je in enkele stappen een goede monteur in jouw streek. Veel leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk het soort huis. Het soort woning (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Achtkarspelen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen we erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Achtkarspelen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een regionaal project (Noord, Centrum, Zuid)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9873).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente