Zonnepanelen Zuidhorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Zuidhorn? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Via de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze tool ontdek je bruikbare info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Zuidhorn!

zonnepanelen installateur 9801
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9801
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidhorn april 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.zuidhorn.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Zuidhorn. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Zuidhorn kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Zuidhorn
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Zuidhorn kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4725), dan loopt dit al op tot €992,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,05 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 800.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zuidhorn zitten vaak tussen de €5000 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €672,75 (prijs april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Zuidhorn bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3600 – €4325€440
2274012€5200 – €5775€625
3347014€5950 – €6150€725
4395018€6500 – €6625€890
5446020€6925 – €7125€1000
6503022€7450 – €8050€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Zuidhorn check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidhorn is 2890 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Zuidhorn?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidhorn

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Zuidhorn vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan heb je in korte tijd een uitmuntende monteur in je woonplaats. De meeste adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort huis. Het soort woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Zuidhorn.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zuidhorn.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zuidhorn op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9800, 9801).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente