Zonnepanelen Oosterwijtwerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Oosterwijtwerd? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met deze website tref je omvangrijke aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Oosterwijtwerd!

zonnepanelen installateur 9911
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9911
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterwijtwerd mei 2023

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.loppersum.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Loppersum. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Loppersum zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Oosterwijtwerd
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oosterwijtwerd bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan is jouw winst al €1197. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij een half miljoen gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Oosterwijtwerd komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in grofweg 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Oxxio betaal je al snel €652,5 (onkosten mei 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Oosterwijtwerd kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120006€3525 – €4500€390
2304013€5175 – €5725€600
3335015€6000 – €6250€750
4402016€6325 – €6750€930
5440019€7025 – €7300€980
6513021€7625 – €8075€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Oosterwijtwerd zie je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterwijtwerd is 2670 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Oosterwijtwerd?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterwijtwerd

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Oosterwijtwerd vergelijken? Via tips van onze adviseurs heb je in een zeer korte periode een uitmuntende expert in jouw omgeving. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het type woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo actueel zonnepanelen advies in Oosterwijtwerd.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oosterwijtwerd op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 9911).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!