Zonnepanelen Leudal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Leudal? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Met een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze vergelijker ontdek jij actuele toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Leudal!

zonnepanelen installateur 6089
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leudal juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.leudal.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Leudal. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Leudal is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Leudal
Direct zonnepanelen bestellen? In Leudal kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan loopt dit al op tot €1065,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Circa 650.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Leudal schommelen tussen de €4300 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of Powerpeers betaal je hiervoor wel €612 (kosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Leudal bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118407€3625 – €4225€410
2271013€5025 – €5750€575
3320016€5900 – €6250€875
4403016€6525 – €6775€930
5448020€7000 – €7300€1030
6505021€7525 – €7950€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Leudal bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leudal is 3580 kWh. Dit staat voor zo’n 12 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Leudal?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leudal

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Leudal vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt heb je vandaag nog een goede vakman in jouw streek. Verschillende monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Leudal.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Leudal op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een regionaal project (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 6088, 6089, 6093).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente