Zonnepanelen Roggel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Roggel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze website ontdek jij bruikbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Roggel!

zonnepanelen installateur 6089
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Roggel mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.leudal.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leudal. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Leudal kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Roggel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Roggel bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5025), dan is het belastingvoordeel al €1055,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Zo’n een half miljoen woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Roggel liggen tussen de €4100 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €643,5 (prijspeil mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Roggel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3500 – €4375€430
2290013€5200 – €5750€575
3346015€6025 – €6150€825
4384018€6375 – €6625€880
5459019€6900 – €7150€970
6518022€7650 – €8000€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Roggel ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roggel bedraagt 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Roggel?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-roggel

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Roggel vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt kies je vandaag nog een goede vakman in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer het type woning. Het type woning (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Roggel.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Roggel op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6088, 6089, 6093).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!