Zonnepanelen Haler kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Haler? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door onze tool check jij waardevolle raadgeving over zonnepanelen kopen in Haler!

zonnepanelen installateur 6012
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6012
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haler mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.leudal.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Leudal. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Leudal kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Haler
Direct zonnepanelen bestellen? In Haler zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5550), dan loopt dit al op tot €1165,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 750.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Haler liggen tussen om en nabij de €5200 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 2950 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (onkosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Haler bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118607€3650 – €4300€390
2293012€5050 – €5675€500
3341015€5900 – €6025€725
4403016€6425 – €6700€900
5432019€7000 – €7150€1000
6482021€7625 – €7975€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Haler check jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haler is 3580 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde klanten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Haler?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haler

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Haler vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten zoek je moeiteloos een uitmuntende vakman in jouw omgeving. Verschillende aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Haler.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haler op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een lokaal project (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6012).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!