Zonnepanelen Grathem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Grathem? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via de zonnepanelen-vergelijker bekijk je toepasbare raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Grathem!

zonnepanelen installateur 6096
 • Een lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6096
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grathem mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.leudal.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leudal. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Leudal kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Grathem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Grathem kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5150), dan profiteer je al van een korting van €1081,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 700.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Grathem fluctueren tussen de €5200 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op pakweg 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en/of NLE betaal je hiervoor wel €654,75 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Grathem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119306€3500 – €4375€380
2298011€5125 – €5775€550
3355014€6050 – €6250€825
4398017€6450 – €6750€940
5444019€6975 – €7275€1030
6493023€7550 – €7975€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Grathem lees jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grathem is 3580 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Grathem?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grathem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Grathem vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vergelijk je in enkele stappen een uitstekende vakspecialist in de buurt. De meeste installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het soort woning. Het genre dak (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Grathem.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Zo is het duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Grathem op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 6096).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!