Zonnepanelen Cranendonck kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Cranendonck? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze tool ontdek jij actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Cranendonck!

zonnepanelen installateur 6021
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Cranendonck juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.cranendonck.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Cranendonck. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Cranendonck is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Cranendonck
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Cranendonck kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4600), dan is het belastingvoordeel al €966. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 750.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Cranendonck liggen tussen de €4800 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €688,5 (prijspeil juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Cranendonck is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117906€3525 – €4375€410
2293011€5300 – €5725€550
3340015€6000 – €6175€800
4404018€6375 – €6650€880
5437019€7025 – €7150€970
6486023€7525 – €8075€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Cranendonck bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cranendonck is 3550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Cranendonck?

Voor het leggen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-cranendonck

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Cranendonck vergelijken? Dankzij onderstaande tips heb je vandaag nog een uitmuntende installateur in je postcoderoos. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert biedt zo relevant zonnepanelen advies in Cranendonck.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar check ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Cranendonck.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Cranendonck op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 6020, 6021).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente