Zonnepanelen Kelpen-Oler kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Kelpen-Oler? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Gezien dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Kelpen-Oler!

zonnepanelen installateur 6037
 • Een lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6037
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kelpen-Oler mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.leudal.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Leudal. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien is er ook een handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Leudal kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Kelpen-Oler
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Kelpen-Oler kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan profiteer je al van een korting van €966. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,045 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 650.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kelpen-Oler liggen tussen de €4200 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €697,5 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Kelpen-Oler kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118407€3675 – €4275€410
2290013€5275 – €5750€650
3345015€6025 – €6225€850
4385018€6525 – €6725€880
5437020€6975 – €7175€1010
6493021€7475 – €7900€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Kelpen-Oler zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kelpen-Oler bedraagt 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Kelpen-Oler?

Voor het plaatsen van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kelpen-oler

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Kelpen-Oler vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs kies je snel en eenvoudig een deskundige installateur in jouw omgeving. Verscheidene adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type huis (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Kelpen-Oler.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kelpen-Oler op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een project in je eigen buurt (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6037).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!