Zonnepanelen Buggenum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Buggenum? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door deze website vind jij toepasbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Buggenum!

zonnepanelen installateur 6082
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6082
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Buggenum mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.leudal.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Leudal. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Leudal zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Buggenum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Buggenum kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan loopt dit al op tot €1034,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 550.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Buggenum variëren tussen de €4400 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in om en nabij 2820 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco of NLE betaal je al snel €634,5 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Buggenum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3450 – €4325€420
2270012€5200 – €5850€525
3345015€6075 – €6150€725
4391016€6450 – €6850€900
5463019€7025 – €7200€1030
6485022€7450 – €8100€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Buggenum lees jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buggenum bedraagt 3580 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Buggenum?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-buggenum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Buggenum vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt vergelijk je moeiteloos een professionele aanbieder in je postcodegebied. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Buggenum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Buggenum op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 6082).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!