Zonnepanelen Baexem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Baexem? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je toepasbare toelichtingen over zonnepanelen kopen in Baexem!

zonnepanelen installateur 6095
 • Lagere maandlasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6095
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baexem mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.leudal.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Leudal. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Leudal zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Baexem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Baexem kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5125), dan is het voordeel al €1076,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Baexem fluctueren tussen de €5300 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in ongeveer 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €652,5 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Baexem is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119208€3450 – €4300€390
2294011€5050 – €5800€500
3328014€5900 – €6250€850
4383018€6325 – €6725€940
5457020€7050 – €7225€960
6484022€7700 – €7975€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Baexem check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baexem bedraagt 3580 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 panelen van 315 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Baexem?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baexem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Baexem vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kies je in korte tijd een erkende vakspecialist in je woonplaats. De meeste bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de aard van het huis. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Baexem.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (denk aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baexem op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 6095).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!