Zonnepanelen Hunsel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Hunsel? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij praktische informatie over zonnepanelen kopen in Hunsel!

zonnepanelen installateur 6013
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6013
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hunsel mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.leudal.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Leudal. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Leudal kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Hunsel
Direct zonnepanelen bestellen? In Hunsel kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5575), dan profiteer je al van een korting van €1170,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 750.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hunsel komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op circa 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of NLE betaal je daarvoor zo’n €666 (prijs mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hunsel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3675 – €4425€390
2296012€5150 – €5825€575
3322015€5925 – €6050€825
4381018€6475 – €6650€900
5435020€6925 – €7275€990
6490021€7700 – €7950€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Hunsel check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hunsel bedraagt 3580 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Bijna alle consumenten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Hunsel?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hunsel

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hunsel vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten vergelijk je in enkele stappen een uitstekende installateur in jouw omgeving. Verscheidene installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen het tarief. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de karakteristieken van het huis. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Hunsel.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hunsel op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 6013).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!