Zonnepanelen Ittervoort kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Ittervoort? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Dankzij een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij toepasbare raadgeving over zonnepanelen kopen in Ittervoort!

zonnepanelen installateur 6014
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6014
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ittervoort mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.leudal.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Leudal. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Leudal zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Ittervoort
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ittervoort kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan is het voordeel al €1176. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ittervoort komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor plusminus 2970 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €668,25 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Ittervoort kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3575 – €4475€430
2292011€5100 – €5675€600
3345016€5900 – €6025€775
4398016€6450 – €6750€940
5466020€7000 – €7250€990
6511022€7525 – €7850€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Ittervoort bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ittervoort is 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Ittervoort?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ittervoort

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Ittervoort vergelijken? Met het onderstaande stappenplan tref je vandaag nog een uitmuntende expert in jouw omgeving. Het merendeel van de specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Ittervoort.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ittervoort op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 6014).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!