Zonnepanelen Horn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Horn? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je uitgebreide tips over zonnepanelen kopen in Horn!

zonnepanelen installateur 6085
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6085
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Horn mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.leudal.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Leudal. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook is er nog een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Leudal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Horn
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Horn zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4975), dan is het voordeel al €1044,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer een half miljoen huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Horn zitten vaak tussen de €4900 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of NLE betaal je hiervoor wel €639 (prijspeil mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Horn kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120606€3425 – €4200€410
2281013€5025 – €5625€625
3335016€6075 – €6275€850
4409018€6425 – €6775€900
5467020€6925 – €7125€1000
6514021€7525 – €7925€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Horn achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Horn bedraagt 3580 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 panelen van 290 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Horn?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-horn

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Horn vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten zoek je binnen enkele minuten een betrouwbare aanbieder in de regio. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf expliciet het huis. Het type dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Horn.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit uw regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar let ook op relevante keurmerken (zoals VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Horn op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 6085).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!