Zonnepanelen Heibloem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Heibloem? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker lees jij uitgebreide raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heibloem!

zonnepanelen installateur 6089
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heibloem mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.leudal.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leudal. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Leudal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Heibloem
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Heibloem zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5050), dan profiteer je al van een korting van €1060,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 600.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Heibloem komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €645,75 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Heibloem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120706€3475 – €4450€440
2277013€5275 – €5625€675
3329015€5925 – €6025€725
4402017€6550 – €6775€920
5459019€6925 – €7300€960
6489022€7675 – €7925€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Heibloem vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heibloem bedraagt 3580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste investeerders prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Heibloem?

Puur voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heibloem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Heibloem vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb je vandaag nog een betrouwbare specialist in je postcoderoos. Het merendeel van de bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets het soort huis. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Heibloem.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Heibloem op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 6089).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!