Zonnepanelen Nunhem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Nunhem? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van onze vergelijker bekijk jij handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nunhem!

zonnepanelen installateur 6083
 • Een lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6083
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nunhem mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.leudal.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Leudal. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Leudal kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Nunhem
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nunhem kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan is jouw winst al €1039,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nunhem komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Nuon betaal je al snel €636,75 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Nunhem bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3625 – €4475€410
2288012€5175 – €5850€525
3344016€6000 – €6075€850
4389017€6300 – €6775€950
5470020€7100 – €7125€960
6515023€7675 – €8000€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Nunhem zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nunhem is 3580 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nunhem?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nunhem

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Nunhem vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een goede aanbieder in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het soort woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Nunhem.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €20,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nunhem op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een regionaal project (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 6083).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!