Zonnepanelen Heythuysen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Heythuysen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Door de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij deze website vind je samengestelde adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heythuysen!

zonnepanelen installateur 6093
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6093
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heythuysen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.leudal.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Leudal. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Leudal kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Heythuysen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Heythuysen bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5100), dan bedraagt dit al €1071. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,06 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Heythuysen variëren tussen de €4100 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in plusminus 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €650,25 (onkosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Heythuysen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3625 – €4200€400
2281012€5000 – €5625€575
3337015€5950 – €6025€750
4417016€6425 – €6750€920
5465020€6975 – €7250€960
6482023€7700 – €7800€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Heythuysen ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heythuysen bedraagt 3580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Heythuysen?

Voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heythuysen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Heythuysen vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een erkende vakspecialist in de buurt. Verscheidene monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf biedt zo actueel zonnepanelen advies in Heythuysen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Heythuysen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6093).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!