Zonnepanelen Roerdalen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Roerdalen? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker lees jij handige details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Roerdalen!

zonnepanelen installateur 6063
 • Een lagere energierekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Roerdalen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.roerdalen.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Roerdalen. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Roerdalen zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Roerdalen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Roerdalen bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5300), dan is het voordeel al €1113. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa een half miljoen woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Roerdalen schommelen tussen de €4600 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in grofweg 2810 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €632,25 (prijs juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Roerdalen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3650 – €4400€420
2285012€5250 – €5800€575
3340014€5950 – €6175€700
4391017€6325 – €6750€930
5442019€6975 – €7175€1030
6484021€7400 – €8125€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Roerdalen ontdek je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roerdalen bedraagt 3390 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Roerdalen?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-roerdalen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Roerdalen vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs tref jij snel en eenvoudig een uitmuntende leverancier in de regio. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Roerdalen.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €15,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Roerdalen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Roerdalen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6063).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente