Zonnepanelen Nederweert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Nederweert? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze tool ontdek je veelzijdige gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nederweert!

zonnepanelen installateur 6031
 • Een lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6031
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nederweert juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.nederweert.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Nederweert. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste is er nog een prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Nederweert zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nederweert
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nederweert kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5200), dan pak je al €1092. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 750.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nederweert liggen tussen de €4100 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €623,25 (kosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Nederweert is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3600 – €4500€420
2310011€5225 – €5725€625
3325014€6100 – €6275€825
4397017€6425 – €6700€910
5431019€7025 – €7150€1000
6491022€7425 – €7975€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Nederweert achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nederweert bedraagt 3670 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nederweert?

Bij het installeren van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nederweert

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Nederweert vergelijken? Door het onderstaande stappenplan zoek jij moeiteloos een betrouwbare monteur in je postcodegebied. De meeste monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het soort woning. Het soort woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Nederweert.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: naam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Nederweert.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nederweert op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal project (Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 6030, 6031).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente