Zonnepanelen Roermond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Roermond? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Door krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van deze pagina doorzoek jij omvangrijke tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Roermond!

zonnepanelen installateur 6041
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6041
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Roermond juli 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.roermond.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Roermond. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Roermond kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Roermond
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Roermond kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan pak je al €1118,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 650.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Roermond schommelen tussen de €4400 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op zo’n 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en NLE betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (onkosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Roermond kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3675 – €4400€400
2274012€5300 – €5600€550
3329015€6050 – €6150€875
4390018€6550 – €6775€950
5456020€6975 – €7125€1000
6512021€7525 – €7800€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Roermond check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roermond is 2930 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Roermond?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-roermond

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Roermond vergelijken? Met onderstaande tips vergelijk je snel en eenvoudig een erkende aanbieder in de buurt. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf het soort woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Roermond.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Roermond.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Roermond op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal project (Centrum, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Maasniel, Donderberg en Roosendael, Donderberg en Hoogvonderen, Asenray, Herten, Swalmen, Maasplassen)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6040, 6041, 6042, 6043, 6044, 6045, 6049).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente