Zonnepanelen Haelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Haelen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze website bekijk je toepasbare gegevens over zonnepanelen kopen in Haelen!

zonnepanelen installateur 6081
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6081
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haelen mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.leudal.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Leudal. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Leudal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Haelen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Haelen kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4900), dan bedraagt dit al €1029. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,05 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 550.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Haelen fluctueren tussen de €5000 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Pure Energie betaal je al snel €632,25 (onkosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Haelen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118608€3675 – €4375€430
2277012€5150 – €5600€550
3325015€6075 – €6075€850
4392017€6450 – €6700€880
5447019€6900 – €7125€1000
6502022€7500 – €7925€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Haelen ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haelen is 3580 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste klanten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Haelen?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haelen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Haelen vergelijken? D.m.v. onderstaande tips tref jij in korte tijd een uitstekende expert in de regio. Veel bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer duidelijk het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Haelen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Haelen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6080, 6081).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!