Zonnepanelen Maasgouw kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Maasgouw? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. D.m.v. een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van deze website check je bruikbare raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Maasgouw!

zonnepanelen installateur 6019
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maasgouw april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.gemeentemaasgouw.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Maasgouw. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Maasgouw zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Maasgouw
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Maasgouw kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan loopt dit al op tot €1071. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 550.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Maasgouw komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €614,25 (prijs april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Maasgouw kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3600 – €4475€380
2300012€5125 – €5900€575
3323016€5900 – €6150€825
4385018€6450 – €6700€950
5452019€7075 – €7125€1010
6501023€7550 – €7975€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Maasgouw tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maasgouw is 3380 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Maasgouw?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maasgouw

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Maasgouw vergelijken? Via onderstaande tips vind je binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in jouw streek. De meeste specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Maasgouw.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Maasgouw.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Maasgouw op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6019).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente