Zonnepanelen Ell kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ell? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze website vind jij toepasbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Ell!

zonnepanelen installateur 6011
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6011
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ell mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.leudal.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Leudal. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Leudal kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Ell
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ell kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5525), dan bedraagt dit al €1160,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de portemonnee! Circa 500.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ell liggen tussen om en nabij de €5300 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ell kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118406€3500 – €4300€410
2284013€5275 – €5825€575
3350015€5950 – €6275€750
4396017€6400 – €6775€900
5444019€6975 – €7275€1020
6501022€7400 – €7825€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Ell vind jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ell bedraagt 3580 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle mensen prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Ell?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ell

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ell vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten tref je snel en eenvoudig een uitmuntende expert in de buurt. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Ell.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ell op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6011).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!