Zonnepanelen Neeritter kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Neeritter? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Met de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze vergelijker vind je toepasbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Neeritter!

zonnepanelen installateur 6015
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6015
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Neeritter mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.leudal.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Leudal. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Leudal zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Neeritter
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Neeritter kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5625), dan is het belastingvoordeel al €1181,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Neeritter variëren tussen de €4800 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in plusminus 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €670,5 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Neeritter kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118307€3525 – €4350€430
2282011€5200 – €5725€600
3329016€5975 – €6025€875
4412018€6525 – €6600€910
5459019€6900 – €7150€1000
6511023€7425 – €7850€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Neeritter vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neeritter bedraagt 3580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 panelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Neeritter?

Puur voor panelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-neeritter

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Neeritter vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan tref jij zonder problemen een goede leverancier in jouw streek. Een aantal aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Neeritter.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft naam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Neeritter op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een project in je eigen buurt (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6015).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!