Zonnepanelen Neer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Neer? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Via krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van onze website bekijk je omvangrijke details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Neer!

zonnepanelen installateur 6086
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6086
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Neer mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.leudal.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Leudal. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Leudal kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Neer
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Neer kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5000), dan loopt dit al op tot €1050. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Neer zitten vaak tussen de €4200 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Powerpeers betaal je al snel €641,25 (prijspeil mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Neer kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119807€3400 – €4225€400
2297013€5300 – €5625€550
3320014€6025 – €6075€750
4399018€6425 – €6800€920
5433020€6900 – €7250€1030
6498022€7450 – €8125€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Neer vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neer bedraagt 3580 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde klanten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Neer?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-neer

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Neer vergelijken? Middels het advies hieronder heb je snel en eenvoudig een erkende expert in je postcoderoos. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Neer.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Dan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Leudal.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Neer op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 6086).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!