Zonnepanelen Horst aan de Maas kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Horst aan de Maas? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl vind je uitgebreide adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Horst aan de Maas!

zonnepanelen installateur 5865
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Horst aan de Maas juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.horstaandemaas.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Horst aan de Maas. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Horst aan de Maas zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Horst aan de Maas
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Horst aan de Maas kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5000), dan pak je al €1050. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,05 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 700.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Horst aan de Maas liggen tussen de €4800 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €697,5 (vergoeding juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Horst aan de Maas kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3550 – €4425€430
2289013€5225 – €5750€675
3325014€6050 – €6025€725
4381018€6475 – €6650€900
5454020€7075 – €7200€990
6481023€7550 – €7800€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Horst aan de Maas vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Horst aan de Maas bedraagt 3580 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Horst aan de Maas?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-horst-aan-de-maas

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Horst aan de Maas vergelijken? Op basis van onderstaande tips zoek jij vandaag nog een betrouwbare expert in je woonplaats. Tal van adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Horst aan de Maas.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (denk aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Horst aan de Maas op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Dan mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 5865).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente