Zonnepanelen Maasdriel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Maasdriel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker vind je uitgebreide adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Maasdriel!

zonnepanelen installateur 5855
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5855
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maasdriel juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.maasdriel.nl tref jij de spelregels in de gemeente Maasdriel. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Maasdriel zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Maasdriel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Maasdriel kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan is het voordeel al €1039,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 800.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Maasdriel liggen tussen om en nabij de €4500 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor ongeveer 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €666 (kosten juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Maasdriel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118408€3650 – €4250€440
2307013€5025 – €5825€575
3350016€6050 – €6175€725
4386018€6325 – €6700€880
5453020€7100 – €7275€1020
6514023€7475 – €8175€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Maasdriel tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maasdriel bedraagt 3440 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 panelen van 320 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de investeerders kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Maasdriel?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maasdriel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Maasdriel vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten kies jij vandaag nog een uitmuntende expert in je postcodegebied. Een aantal bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de eigenschappen van het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Maasdriel.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Maasdriel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Maasdriel op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 5325, 5855).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente