Zonnepanelen Lottum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Lottum? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Middels innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze vergelijker bekijk je uitgebreide details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Lottum!

zonnepanelen installateur 5973
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5973
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lottum mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.horstaandemaas.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Horst aan de Maas. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Horst aan de Maas zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Lottum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lottum kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen heel voordelig een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5200), dan is het belastingvoordeel al €1092. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg een half miljoen woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lottum zitten vaak tussen de €5300 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €632,25 (tarieven mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Lottum bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3450 – €4450€400
2295013€5275 – €5750€550
3337014€6075 – €6175€800
4407017€6350 – €6800€920
5470019€7075 – €7200€980
6491021€7500 – €7850€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Lottum vind jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lottum bedraagt 3580 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lottum?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lottum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Lottum vergelijken? Geholpen door onderstaande tips heb jij moeiteloos een goede specialist in de regio. Diverse bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Lottum.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €20,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lottum op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5973).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!