Zonnepanelen Broekhuizenvorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Broekhuizenvorst? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze vergelijker check jij handige toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Broekhuizenvorst!

zonnepanelen installateur 5871
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5871
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Broekhuizenvorst mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.horstaandemaas.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Horst aan de Maas. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Horst aan de Maas is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Broekhuizenvorst
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Broekhuizenvorst kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg een half miljoen gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Broekhuizenvorst variëren tussen de €4400 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op plusminus 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,75 (vergoeding mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Broekhuizenvorst kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120806€3600 – €4350€400
2296012€5200 – €5900€500
3326015€6075 – €6250€875
4413017€6550 – €6725€880
5431020€7050 – €7250€1010
6508021€7575 – €8075€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Broekhuizenvorst vind jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Broekhuizenvorst is 3580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Broekhuizenvorst?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-broekhuizenvorst

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Broekhuizenvorst vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder vind je in korte tijd een uitmuntende specialist in de regio. Verschillende bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Definieer het soort woning. Het type huis (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Broekhuizenvorst.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van experts die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Broekhuizenvorst op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 5871).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!