Zonnepanelen Meterik kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Meterik? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze website bekijk je handige info m.b.t. zonnepanelen kopen in Meterik!

zonnepanelen installateur 5964
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5964
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meterik mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.horstaandemaas.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Horst aan de Maas. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Horst aan de Maas zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Meterik
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Meterik kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5125), dan bedraagt dit al €1076,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 700.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Meterik schommelen tussen de €4800 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op grofweg 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Oxxio betaal je al snel €625,5 (kosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Meterik kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117706€3450 – €4350€440
2285011€5250 – €5675€525
3360015€5900 – €6125€875
4415018€6425 – €6600€940
5446020€7000 – €7150€1000
6512022€7600 – €8025€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Meterik achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meterik bedraagt 3580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee klanten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Meterik?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meterik

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Meterik vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek je in een zeer korte periode een goede vakman in je woonplaats. De meeste leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Meterik.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €22,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Meterik op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een regionaal project (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 5964).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!