Zonnepanelen Horst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Horst? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze tool check jij veelzijdige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Horst!

zonnepanelen installateur 5961
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5961
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Horst mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.horstaandemaas.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Horst aan de Maas. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Horst aan de Maas zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Horst
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Horst zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5050), dan bedraagt dit al €1060,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 600.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Horst liggen tussen de €5000 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2750 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Nuon betaal je al snel €618,75 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Horst bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3625 – €4375€380
2293013€5225 – €5600€550
3338016€5900 – €6150€800
4396016€6525 – €6675€950
5455020€6950 – €7125€960
6486023€7675 – €8200€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Horst bekijk jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Horst is 3580 kWh. Dit staat voor zo’n 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Horst?

Bij het installeren van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-horst

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Horst vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs heb je in korte tijd een uitstekende aanbieder in de buurt. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Horst.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Horst op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5960, 5961).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!