Zonnepanelen Kronenberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Kronenberg? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels deze website doorzoek je accurate toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Kronenberg!

zonnepanelen installateur 5976
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5976
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kronenberg mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.horstaandemaas.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Horst aan de Maas. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Horst aan de Maas zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Kronenberg
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Kronenberg kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5250), dan is het voordeel al €1102,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 600.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kronenberg variëren tussen de €4300 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen draait uit op ongeveer 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €636,75 (tarieven mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Kronenberg kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3600 – €4500€440
2277012€5000 – €5775€550
3360016€6075 – €6275€875
4389018€6450 – €6700€930
5460020€6925 – €7250€1010
6504021€7400 – €7800€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Kronenberg achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kronenberg bedraagt 3580 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kronenberg?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kronenberg

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Kronenberg vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vind je in enkele stappen een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Tal van adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Kronenberg.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €30,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kronenberg op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het over een project in je eigen buurt (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 5976).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!