Zonnepanelen Sint Anthonis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Sint Anthonis? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Op basis van de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl check jij toepasbare informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint Anthonis!

zonnepanelen installateur 5845
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5845
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Anthonis juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.sintanthonis.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Sint Anthonis. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Sint Anthonis is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Sint Anthonis
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Sint Anthonis bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5450), dan is jouw winst al €1144,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 600.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sint Anthonis komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen genereert pakweg 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (vergoeding juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Sint Anthonis kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117706€3475 – €4400€440
2310012€5175 – €5675€675
3350014€6075 – €6200€825
4420018€6325 – €6850€890
5434019€7000 – €7225€960
6515023€7575 – €7800€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Sint Anthonis vind jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Anthonis is 3660 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sint Anthonis?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-anthonis

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Sint Anthonis vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vind jij binnen enkele minuten een professionele vakman in je woonplaats. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf het type huis. Het soort woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Sint Anthonis.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Sint Anthonis.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint Anthonis op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5845).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente