Zonnepanelen Grubbenvorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Grubbenvorst? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van deze pagina lees je accurate details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Grubbenvorst!

zonnepanelen installateur 5971
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Duurzame investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5971
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grubbenvorst mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.horstaandemaas.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Horst aan de Maas. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Horst aan de Maas is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Grubbenvorst
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Grubbenvorst bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan is het belastingvoordeel al €1086,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 500.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Grubbenvorst liggen tussen de €5300 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €630 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Grubbenvorst kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3500 – €4375€410
2310011€5275 – €5875€600
3352014€5900 – €6225€700
4404018€6500 – €6775€920
5449019€7075 – €7250€1020
6500023€7425 – €8000€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Grubbenvorst vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grubbenvorst is 3580 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste bewoners bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Grubbenvorst?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grubbenvorst

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Grubbenvorst vergelijken? Door het onderstaande stappenplan tref je zonder problemen een betrouwbare vakman in je woonplaats. Sommige leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf expliciet het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Grubbenvorst.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificaten en keurmerken (denk aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grubbenvorst op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 5970, 5971).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!