Zonnepanelen Broekhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Broekhuizen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels de zonnepanelen-vergelijker vind jij handige aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Broekhuizen!

zonnepanelen installateur 5872
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5872
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Broekhuizen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.horstaandemaas.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Horst aan de Maas. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Horst aan de Maas kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Broekhuizen
Direct zonnepanelen bestellen? In Broekhuizen kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan pak je al €1018,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 650.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Broekhuizen liggen tussen om en nabij de €5100 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €693 (tarieven mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Broekhuizen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120907€3500 – €4275€410
2284013€5200 – €5725€550
3320016€5975 – €6050€875
4388018€6475 – €6600€890
5452019€6950 – €7125€990
6505023€7500 – €7925€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Broekhuizen bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Broekhuizen is 3580 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Broekhuizen?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-broekhuizen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Broekhuizen vergelijken? Op basis van onderstaande tips kies jij binnen enkele minuten een uitmuntende leverancier in de buurt. Een aantal specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Broekhuizen.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Dan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar let ook op relevante keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Broekhuizen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal zonne-energie project (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5872).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!