Zonnepanelen America kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in America? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze vergelijker doorzoek je uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in America!

zonnepanelen installateur 5966
 • Makkelijk geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5966
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen America mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.horstaandemaas.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Horst aan de Maas. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Horst aan de Maas kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in America
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In America zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5150), dan bedraagt dit al €1081,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa een half miljoen huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in America liggen tussen de €4500 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op om en nabij 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent of Oxxio betaal je hiervoor wel €627,75 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in America is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120308€3450 – €4450€380
2288012€5000 – €5800€625
3344016€5950 – €6225€750
4390017€6325 – €6775€900
5462019€6975 – €7125€1020
6503021€7500 – €7875€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck America ontdek je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in America bedraagt 3580 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in America?

Puur voor panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-america

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in America vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs heb je in enkele stappen een uitmuntende leverancier in jouw omgeving. Het merendeel van de installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier goedzonnepanelen advies in America.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar vraag ook om certificering (denk aan Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in America op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 5966).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!