Zonnepanelen Venray kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Venray? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Wegens gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl tref je handige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Venray!

zonnepanelen installateur 5801
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5801
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Venray juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.venray.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Venray. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Venray kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Venray
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Venray kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5525), dan is jouw winst al €1160,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 750.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Venray liggen tussen om en nabij de €5100 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €652,5 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Venray kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117906€3675 – €4275€420
2289011€5050 – €5625€500
3351014€6000 – €6200€800
4382017€6550 – €6850€940
5460019€6950 – €7175€980
6497023€7475 – €8000€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Venray check jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Venray is 3350 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel klanten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Venray?

Voor de installatie van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-venray

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Venray vergelijken? Via het advies hieronder heb je vandaag nog een goede leverancier in je postcodegebied. Verschillende aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf expliciet het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Venray.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Dan weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de laagste prijs, maar let ook op certificering (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Venray.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Venray op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal project (Venray, Overige kernen)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5800, 5801, 5802, 5803, 5804).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente