Zonnepanelen Griendtsveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Griendtsveen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van deze pagina doorzoek je bruikbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Griendtsveen!

zonnepanelen installateur 5766
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5766
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Griendtsveen april 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.horstaandemaas.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Horst aan de Maas. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Horst aan de Maas is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Griendtsveen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Griendtsveen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan is jouw winst al €1107,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 650.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Griendtsveen schommelen tussen de €5000 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op om en nabij 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €612 (vergoeding april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Griendtsveen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117706€3400 – €4250€440
2278013€5175 – €5775€650
3332015€5975 – €6150€825
4401018€6400 – €6750€880
5449020€7050 – €7250€970
6499023€7550 – €7975€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Griendtsveen ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Griendtsveen bedraagt 3580 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Griendtsveen?

Voor PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-griendtsveen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Griendtsveen vergelijken? Op basis van onze stappenplan vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare monteur in de buurt. Tal van leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Griendtsveen.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Zo komen wij erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificering (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Griendtsveen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5766).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!