Zonnepanelen Evertsoord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Evertsoord? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Door zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze vergelijker doorzoek je handige adviezen over zonnepanelen kopen in Evertsoord!

zonnepanelen installateur 5977
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5977
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Evertsoord mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.horstaandemaas.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Horst aan de Maas. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Horst aan de Maas kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Evertsoord
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Evertsoord kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5275), dan is het voordeel al €1107,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 550.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Evertsoord liggen tussen de €4300 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €639 (kosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Evertsoord is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119508€3675 – €4300€420
2296011€5225 – €5750€500
3331016€6000 – €6100€750
4393017€6400 – €6675€930
5459020€7025 – €7225€1000
6508022€7550 – €8200€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Evertsoord check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Evertsoord is 3580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Evertsoord?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-evertsoord

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Evertsoord vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten zoek je in korte tijd een professionele leverancier in je postcoderoos. Sommige adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Evertsoord.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Evertsoord op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5977).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!