Zonnepanelen Swolgen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Swolgen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via onze tool ontdek jij praktische aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Swolgen!

zonnepanelen installateur 5866
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5866
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Swolgen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.horstaandemaas.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Horst aan de Maas. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Horst aan de Maas zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Swolgen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Swolgen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4800), dan bedraagt dit al €1008. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 550.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Swolgen komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Nuon betaal je hiervoor wel €688,5 (prijspeil mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Swolgen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3675 – €4500€410
2287013€5300 – €5650€550
3320016€6025 – €6175€775
4403017€6500 – €6825€900
5458020€6925 – €7150€1010
6510022€7550 – €7850€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Swolgen achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Swolgen is 3580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Swolgen?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-swolgen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Swolgen vergelijken? Middels onze stappenplan tref je zonder problemen een erkende specialist in de regio. Verschillende adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets het type woning. Het genre huis (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Swolgen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Swolgen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het zonnestroom uit de buurt (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5866).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!