Zonnepanelen Melderslo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Melderslo? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Via de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze pagina ontdek je omvangrijke adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Melderslo!

zonnepanelen installateur 5962
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5962
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Melderslo mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.horstaandemaas.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Horst aan de Maas. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Horst aan de Maas zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Melderslo
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Melderslo zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan bedraagt dit al €1065,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus een half miljoen huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Melderslo zitten vaak tussen de €4400 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen wekt op grofweg 2760 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Nuon betaal je hiervoor wel €621 (vergoeding mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Melderslo is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3450 – €4475€440
2275013€5125 – €5775€650
3327016€6025 – €6075€775
4404016€6500 – €6825€930
5459020€6925 – €7300€990
6507022€7675 – €7975€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Melderslo check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Melderslo bedraagt 3580 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Melderslo?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-melderslo

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Melderslo vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs zoek jij snel en eenvoudig een betrouwbare expert in je postcodegebied. De meeste leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Definieer duidelijk het huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Melderslo.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Melderslo op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een project in je eigen buurt (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5962).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!