Zonnepanelen Tienray kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Tienray? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je accurate gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tienray!

zonnepanelen installateur 5865
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tienray mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.horstaandemaas.nl check je de spelregels in de gemeente Horst aan de Maas. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Horst aan de Maas zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Tienray
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Tienray kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4775), dan profiteer je al van een korting van €1002,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 800.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Tienray variëren tussen de €5200 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor om en nabij 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Powerpeers betaal je hiervoor wel €686,25 (prijspeil mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Tienray kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3575 – €4200€440
2309012€5225 – €5900€550
3352016€5975 – €6150€850
4384017€6500 – €6775€920
5458019€7025 – €7150€990
6497023€7575 – €7950€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Tienray ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tienray bedraagt 3580 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 10 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Tienray?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tienray

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Tienray vergelijken? Middels onze stappenplan heb je moeiteloos een goede aanbieder in jouw streek. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort woning (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Tienray.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar houd ook rekening met certificering (zoals bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tienray op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 5865).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!