Zonnepanelen Hegelsom kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Hegelsom? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze vergelijker tref je accurate tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Hegelsom!

zonnepanelen installateur 5963
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5963
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hegelsom mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.horstaandemaas.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Horst aan de Maas. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Horst aan de Maas is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Hegelsom
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hegelsom zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan is het belastingvoordeel al €1071. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 650.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hegelsom schommelen tussen de €4500 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen draait uit op om en nabij 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €623,25 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Hegelsom bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119507€3525 – €4425€400
2287013€5025 – €5750€600
3325015€5950 – €6050€750
4410018€6475 – €6750€880
5464019€6950 – €7300€1000
6504021€7550 – €7975€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Hegelsom tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hegelsom bedraagt 3580 kWh. Dit staat voor zo’n 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Hegelsom?

Voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hegelsom

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hegelsom vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt heb jij moeiteloos een goede vakspecialist in jouw streek. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Hegelsom.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hegelsom op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 5963).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!