Zonnepanelen Bergen Limburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Bergen Limburg? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via zonnepanelenrevolutie.nl lees je samengestelde info m.b.t. zonnepanelen kopen in Bergen Limburg!

zonnepanelen installateur 5855
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bergen Limburg juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.bergen.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bergen Limburg. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Bergen Limburg kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Bergen Limburg
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Bergen Limburg kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4825), dan bedraagt dit al €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 700.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bergen Limburg liggen tussen om en nabij de €5400 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in circa 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Vandebron betaal je al snel €681,75 (onkosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Bergen Limburg is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120908€3425 – €4300€400
2289013€5300 – €5675€550
3320016€6100 – €6025€700
4402018€6300 – €6775€900
5465020€7000 – €7225€1020
6508021€7625 – €7850€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Bergen Limburg tref je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bergen Limburg is 3520 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bergen Limburg?

Bij het installeren van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bergen-limburg

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bergen Limburg vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan zoek je snel en eenvoudig een goede monteur in de regio. Sommige bedrijven beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het type huis (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Bergen Limburg.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €35,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Limburg.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bergen Limburg op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een project in je eigen buurt (Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5854, 5855).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente