Zonnepanelen Meerlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Meerlo? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze vergelijker doorzoek je veelzijdige informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Meerlo!

zonnepanelen installateur 5864
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5864
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meerlo mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.horstaandemaas.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Horst aan de Maas. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Horst aan de Maas kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Meerlo
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Meerlo kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4750), dan is het belastingvoordeel al €997,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 550.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Meerlo liggen tussen om en nabij de €4400 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 3040 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €684 (prijspeil mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Meerlo kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120207€3575 – €4275€380
2310013€5125 – €5850€500
3356014€6000 – €6025€775
4403016€6400 – €6750€880
5446020€7000 – €7300€1010
6517021€7600 – €8000€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Meerlo check jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meerlo is 3580 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Meerlo?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meerlo

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Meerlo vergelijken? Door onze stappenplan vind jij in enkele stappen een erkende vakman in jouw streek. De meeste monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Meerlo.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Meerlo op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5864).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!