Zonnepanelen Sevenum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Sevenum? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Met een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze vergelijker tref jij uitgebreide informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sevenum!

zonnepanelen installateur 5975
 • Snelle terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5975
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sevenum mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.horstaandemaas.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Horst aan de Maas. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Horst aan de Maas kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Sevenum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Sevenum zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5225), dan is het voordeel al €1097,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 650.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sevenum fluctueren tussen de €4800 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op circa 2820 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €634,5 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Sevenum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3425 – €4500€410
2274013€5250 – €5600€575
3347014€5975 – €6250€850
4398018€6425 – €6850€910
5434019€6900 – €7200€1000
6509021€7400 – €8175€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sevenum check je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sevenum bedraagt 3580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sevenum?

Bij het installeren van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sevenum

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Sevenum vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten kies jij in enkele stappen een uitmuntende aanbieder in jouw streek. Veel bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Sevenum.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Horst aan de Maas.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sevenum op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal project (Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 5975).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!